Het ontwerp

 

Doordat het huis aan 3 kanten is omgeven door de straat kan deze tuin gezien worden als voor- en achtertuin tegelijk. De tuin heeft een niet-alledaagse, driehoekige vorm en is niet al te groot. Een uitdaging om een tuin te ontwerpen die groter lijkt dan hij is en genoeg privacy biedt. Er wonen jonge mensen die lekker willen kunnen lounchen in de tuin, weinig onderhoud wensen maar die wel een tuin met voldoende groen willen.

 

Het groen is geconcentreerd aan de kant van de tuin waar vrijwel altijd schaduw is. Door er een grotere maat aan te geven in plaats van kleine stukjes groen in de tuin krijgt het meer body.

In dit groenvak kunnen vier slanke berkenboompjes worden geplaatst. Deze blijven klein en vormen met de witte berkenstammen een mooi contrast met de donkere muur van de buren. Door verder heesters toe te passen met witte kleur bloemen ( Annabels of witte hortensia’s) wordt deze wat donkere hoek opgelicht.

 

Door de schuine lijnen van het ontwerp en de toegepaste klinkerstroken tussen de terrastegels lijkt de tuin groter en wordt hij spannender. Het terras heeft grijskleurige 40x40 cm terrastegels en roodbruine gebakken klinkers.

 

Op het terras kunnen verrijdbare plantenbakken komen. Deze hebben een zodanige maat dat ze in de winter in de garage kunnen worden gerold. De bakken zijn dus altijd daar op het terras te plaatsen waar men dat leuk vindt. Dat geldt ook voor de lounche-set.

 

Het beukenhaagje langs de hele tuin is gehandhaafd. Naarmate het hoger en dichter groeit krijgt de tuin voldoende privacy.

 

Bij de hoek van de straat en aan de zijkant van het huis staan in de haag leibomen. Die schermen af maar je kunt er onderdoor kijken.

 

In de hoek van de tuin bij de straat is een klein stuk gras bedacht. Dit kan worden vervangen door heesters en planten, of eventueel worden bestraat.

 

Er is een toegangshekje naar de tuin vanaf de straat.

 

De afvalbakken staan aan de zijkant van het huis.

 

 

Quote van de opdrachtgevers Marco en Marjory:

"Wij zijn superblij met Wim die echt een mooi ontwerp heeft gemaakt. Het ontwerp zoals Wim dit heeft gemaakt past helemaal bij ons huis en de vorm van onze tuin".